LuxCoreRender v2.1alpha4 released

News & Announcements regarding releases, features, exporters and project coordination.
User avatar
Dade
Developer
Posts: 1465
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by Dade » Fri Sep 28, 2018 4:19 pm

Dez! wrote:
Fri Sep 28, 2018 2:03 pm
Thank you. disabling bloom, I got the Alpha 4 job.
but I need bloom.
Try to disable film OpenCL image pipeline and just switch film CPU image pipeline (I think B.Y.O.B. has added the support for this option to BlendLuxCore). It should work around the problem.
Dez! wrote:
Fri Sep 28, 2018 2:03 pm
problem with the denoise remained. he kills the gloss.
Tomorrow, I will check this problem.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
Dez!
Posts: 100
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:09 am
Location: Ekaterinburg
Contact:

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by Dez! » Fri Sep 28, 2018 5:26 pm

Thanks. very await the
Linux Gnome | Dell Inspiron 7000 | Wacom
http://dezigner.tilda.ws/

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 1738
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by B.Y.O.B. » Fri Sep 28, 2018 5:42 pm

Dade wrote:
Fri Sep 28, 2018 4:19 pm
Try to disable film OpenCL image pipeline and just switch film CPU image pipeline (I think B.Y.O.B. has added the support for this option to BlendLuxCore).
Yes, the option is in the imagepipeline settings (camera properties), next to the transparent film option.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
Dez!
Posts: 100
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:09 am
Location: Ekaterinburg
Contact:

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by Dez! » Fri Sep 28, 2018 6:22 pm

Yes Alpha 4 to work. and the effect glow is working.
Linux Gnome | Dell Inspiron 7000 | Wacom
http://dezigner.tilda.ws/

User avatar
Dade
Developer
Posts: 1465
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by Dade » Sat Sep 29, 2018 10:26 am

I fixed the OpenCL Bloom plugin problem but I'm unable to reproduce the denoiser related problem. It is working fine here:
denoise.jpg
Do you get different results ? Is it a Windows only problem ?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 1738
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by B.Y.O.B. » Sat Sep 29, 2018 11:00 am

Try this scene: viewtopic.php?f=4&t=385#p4495
On my Linux, it shows the problem.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
Dez!
Posts: 100
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:09 am
Location: Ekaterinburg
Contact:

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by Dez! » Sat Sep 29, 2018 11:47 am

I understand the answer correctly?
you can animation from the blender to export to the Standalone version of Luxrender.
and there are no problems with the denoiser in it.
Linux Gnome | Dell Inspiron 7000 | Wacom
http://dezigner.tilda.ws/

User avatar
Dez!
Posts: 100
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:09 am
Location: Ekaterinburg
Contact:

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by Dez! » Sat Sep 29, 2018 5:23 pm

I found out why buggy denoise.
Denoise kills the gloss if the scene has Hemi Light HDR

If you only cover the scene with the World HDR, then the denoise works correctly.

Image
Linux Gnome | Dell Inspiron 7000 | Wacom
http://dezigner.tilda.ws/

User avatar
Dez!
Posts: 100
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:09 am
Location: Ekaterinburg
Contact:

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by Dez! » Sat Sep 29, 2018 6:07 pm

after joyful jumped 5 minutes I continued to explore the problem
it turns out, it's not in Hemi
it turns out, the fact is that there is no World HDR in the scene. And there are only Hemi.
If the scene is lit World HDR, everything is fine
Linux Gnome | Dell Inspiron 7000 | Wacom
http://dezigner.tilda.ws/

marcatore
Posts: 118
Joined: Wed Jan 10, 2018 8:04 am

Re: LuxCoreRender v2.1alpha4 released

Post by marcatore » Sun Sep 30, 2018 1:07 pm

I have a problem with glossy material.
It seems that the reflections doesn't work. Anyone else?

Post Reply