LuxCoreRender v2.0beta3 released

News & Announcements regarding releases, features, exporters and project coordination.
jgrover110
Posts: 11
Joined: Tue Apr 17, 2018 1:07 pm

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by jgrover110 » Tue Apr 17, 2018 1:41 pm

B.Y.O.B. wrote:
Tue Apr 17, 2018 1:19 pm
jgrover110 wrote:
Tue Apr 17, 2018 1:10 pm
Pressing Ctrl-Z seems to delete all of my material nodes for all materials. This isn't normal, is it? :?
No. Can you open an issue about it, describe in more detail what you did, if it is reproducible, and post an example scene that shows the problem?
The issue isn't scene or context specific. If at anytime I press Ctrl-Z to undo a transform, value edit, or anything else my material nodes get wiped. I have tested the beta2 and 3 on 2.79a Windows 10 (64-bit)

Issue opened

EDIT: Have tested in 2.79b and the problem still occurs
Last edited by jgrover110 on Wed Apr 18, 2018 7:55 am, edited 1 time in total.

User avatar
Dade
Developer
Posts: 1530
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by Dade » Tue Apr 17, 2018 2:19 pm

jgrover110 wrote:
Tue Apr 17, 2018 1:41 pm
B.Y.O.B. wrote:
Tue Apr 17, 2018 1:19 pm
jgrover110 wrote:
Tue Apr 17, 2018 1:10 pm
Pressing Ctrl-Z seems to delete all of my material nodes for all materials. This isn't normal, is it? :?
No. Can you open an issue about it, describe in more detail what you did, if it is reproducible, and post an example scene that shows the problem?
The issue isn't scene or context specific. If at anytime I press Ctrl-Z to undo a transform, value edit, or anything else my material nodes get wiped. I have tested the beta2 and 3 on 2.79a Windows 10 (64-bit)

Issue opened
This remembers a bit the save/load bug in Blender 2.79 (fixed in Blender 2.79a).
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

kintuX
Posts: 263
Joined: Wed Jan 10, 2018 2:37 am

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by kintuX » Tue Apr 17, 2018 3:12 pm

No such (ctrl+Z) bug here (win7, blender 2.79b-pigeon)

Edit:
Has anyone noticed a difference between CPU & OCL in HDRI light intensity (using Light groups):
OCLvsCPU.jpg
Am investigating further...

EDIT - NOT A BUG!
After further investigation (Made a fresh scene, reproduced same settings.) it turns out OCL & CPU return equal results:
000_OCLvsCPU.jpg
Last edited by kintuX on Tue Apr 17, 2018 5:49 pm, edited 4 times in total.

User avatar
Sharlybg
Supporting Users
Posts: 877
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:11 pm
Location: Ivory Coast

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by Sharlybg » Tue Apr 17, 2018 3:17 pm

I've a ctrl +z bug that crash blender . it happen mostly on my W10 machine but randomly on my office W8 desktop.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Portfolio : https://www.behance.net/DRAVIA

User avatar
Sharlybg
Supporting Users
Posts: 877
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:11 pm
Location: Ivory Coast

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by Sharlybg » Thu Apr 19, 2018 12:07 pm

Bidir plus clamp lead too bright pixel ( mesh light) :

clamp

clamp.jpg

no clamp
no clamp.jpg
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Portfolio : https://www.behance.net/DRAVIA

User avatar
Dade
Developer
Posts: 1530
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by Dade » Thu Apr 19, 2018 12:09 pm

Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
Sharlybg
Supporting Users
Posts: 877
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:11 pm
Location: Ivory Coast

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by Sharlybg » Thu Apr 19, 2018 12:42 pm

Dade wrote:
Thu Apr 19, 2018 12:09 pm
It has already been fixed here: http://forums.luxcorerender.org/viewtop ... =320#p3130
ah Ok , just though wasn't the same as i saw IES related issues (sure i miss something while reading). anyway thank for the pylux file update. ;)

Please do you know if theses issues about material are solved ? a pylux to update ?

https://github.com/LuxCoreRender/BlendL ... issues/131
jgrover110 wrote:
Tue Apr 17, 2018 1:10 pm
Pressing Ctrl-Z seems to delete all of my material nodes for all materials. This isn't normal, is it? :?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Portfolio : https://www.behance.net/DRAVIA

marcatore
Posts: 132
Joined: Wed Jan 10, 2018 8:04 am

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by marcatore » Thu Apr 19, 2018 1:19 pm

Sharlybg wrote:
Thu Apr 19, 2018 12:42 pm
Dade wrote:
Thu Apr 19, 2018 12:09 pm
It has already been fixed here: http://forums.luxcorerender.org/viewtop ... =320#p3130
ah Ok , just though wasn't the same as i saw IES related issues (sure i miss something while reading). anyway thank for the pylux file update. ;)
Could you make a test with your scene with the pylux updated?
It seems, in my scene that it's not solved and I'm not using IES file.

User avatar
Sharlybg
Supporting Users
Posts: 877
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:11 pm
Location: Ivory Coast

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by Sharlybg » Thu Apr 19, 2018 1:34 pm

marcatore wrote:
Thu Apr 19, 2018 1:19 pm
Sharlybg wrote:
Thu Apr 19, 2018 12:42 pm
Dade wrote:
Thu Apr 19, 2018 12:09 pm
It has already been fixed here: http://forums.luxcorerender.org/viewtop ... =320#p3130
ah Ok , just though wasn't the same as i saw IES related issues (sure i miss something while reading). anyway thank for the pylux file update. ;)
Could you make a test with your scene with the pylux updated?
It seems, in my scene that it's not solved and I'm not using IES file.
Done and it currently work fine !
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Portfolio : https://www.behance.net/DRAVIA

kintuX
Posts: 263
Joined: Wed Jan 10, 2018 2:37 am

Re: LuxCoreRender v2.0beta3 released

Post by kintuX » Thu Apr 19, 2018 1:44 pm

Yeah :mrgreen:
working.gif

Post Reply