BlendLuxCore Development

Discussion related to the Engine functionality, implementations and API.
User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 1585
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: BlendLuxCore Development

Post by B.Y.O.B. » Sat Apr 14, 2018 5:50 pm

Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
Dade
Developer
Posts: 1330
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm

Re: BlendLuxCore Development

Post by Dade » Tue Apr 17, 2018 2:49 pm

Does Blender 2.79b has bug related installing add-ons: https://blenderartists.org/forum/showth ... ost3303126
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

kintuX
Posts: 207
Joined: Wed Jan 10, 2018 2:37 am

Re: BlendLuxCore Development

Post by kintuX » Tue Apr 17, 2018 3:10 pm

Have no such issues here (blender 2.79b-pigeon on Win 7).
But i always do it manually (using Total Commander, never win explorer).

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 1585
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: BlendLuxCore Development

Post by B.Y.O.B. » Tue Apr 17, 2018 3:38 pm

Dade wrote:
Tue Apr 17, 2018 2:49 pm
Does Blender 2.79b has bug related installing add-ons: https://blenderartists.org/forum/showth ... ost3303126
I can not reproduce this.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
Dade
Developer
Posts: 1330
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm

Re: BlendLuxCore Development

Post by Dade » Tue Apr 17, 2018 3:46 pm

B.Y.O.B. wrote:
Tue Apr 17, 2018 3:38 pm
Dade wrote:
Tue Apr 17, 2018 2:49 pm
Does Blender 2.79b has bug related installing add-ons: https://blenderartists.org/forum/showth ... ost3303126
I can not reproduce this.
It seems related to not using the standard "\Users\<user name>\AppData\Roaming\Blender Fundation\2.79\script" directory to store addons :?:
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

kintuX
Posts: 207
Joined: Wed Jan 10, 2018 2:37 am

Re: BlendLuxCore Development

Post by kintuX » Tue Apr 17, 2018 4:33 pm

Just did a test installing blender 2.79b and LuxCore2beta3 on USB (w/o using Roaming folder):

1. ran from USB on Windows 7 (stationary) - working fine
2. ran from same USB on Windows 10 (surfacepro3) - working fine

Could be as simple as UAC (User Account Control / user groups) issue... :|

EDIT // FUN FACT
OCL works on SP3 (i5 4300-u, 8GB RAM version)- using Intel HD Graphics 4400 :D

kintuX
Posts: 207
Joined: Wed Jan 10, 2018 2:37 am

Re: BlendLuxCore Development

Post by kintuX » Tue Apr 17, 2018 6:24 pm

Couple of bugs?

1. Creating a new material on an object doesn't show in Viewport Render (viewport render restart needed).

2. Imagemap node, 'Show in viewport' doesn't show any 2D/3D mapping transformations.

3. Sometimes, while having Viewport Render on, adding or removing Light Groups from Lights, crashes Blender - not 100% reproducible.

4. BiDir, Clamp Output (The higher the Max. Bright. value, the smaller the fireflies appear - IIRC, known issue)

a.) Disabled:
BiDir_noClamp.jpg

b.) Enabled, Set Suggested Value: 0.208361 :o
BiDir_ClampSuggestion.jpg

c.) Enabled, Max. Bright.: 10
BiDir_Clamp10.jpg

d.) Enabled, Max. Bright.: 100
BiDir_Clamp100.jpg

e.) Enabled, Max. Bright.: 1000
BiDir_Clamp1000.jpg

5. IES file used on Area Light is not working correctly (Point is OK).

6. Starting to get prone to random crashing...

Thank you

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 1585
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: BlendLuxCore Development

Post by B.Y.O.B. » Tue Apr 17, 2018 6:45 pm

kintuX wrote:
Tue Apr 17, 2018 6:24 pm
1. Creating a new material on an object doesn't show in Viewport Render (viewport render restart needed).
I know of this bug since day 1, but it is really hard to solve.
Can you open a github issue for it?
kintuX wrote:
Tue Apr 17, 2018 6:24 pm
2. Imagemap node, 'Show in viewport' doesn't show any 2D/3D mapping transformations.
The current OpenGL viewport is very crude. It's just using the very basics of ancient Blender Internal preview stuff.
I would very much like to have a modern OpenGL viewport with a GLSL shader for each node, but I don't know if this is currently possible.
I have read that the Blender devs want to expose something like this for external renderers in the 2.8 project.
See https://github.com/LuxCoreRender/BlendLuxCore/issues/38
kintuX wrote:
Tue Apr 17, 2018 6:24 pm
3. Sometimes, while having Viewport Render on, adding or removing Light Groups from Lights, crashes Blender - not 100% reproducible.
Could not reproduce so far, but will keep on looking.
kintuX wrote:
Tue Apr 17, 2018 6:24 pm
4. BiDir, Clamp Output (The higher the Max. Bright. value, the smaller the fireflies appear - IIRC, known issue)
Can you open a github issue in the LuxCore repository for it?
And provide an example scene.
5. IES file used on Area Light is not working correctly (Point is OK).
Could not reproduce this in a quick test, please open a github issue and upload an example scene.

Thanks for the reports :)
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
Dade
Developer
Posts: 1330
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm

Re: BlendLuxCore Development

Post by Dade » Tue Apr 17, 2018 7:28 pm

kintuX wrote:
Tue Apr 17, 2018 6:24 pm
4. BiDir, Clamp Output (The higher the Max. Bright. value, the smaller the fireflies appear - IIRC, known issue)
That is a very strange problem, can you post a test scene ?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

kintuX
Posts: 207
Joined: Wed Jan 10, 2018 2:37 am

Re: BlendLuxCore Development

Post by kintuX » Tue Apr 17, 2018 8:48 pm

Dade wrote:
Tue Apr 17, 2018 7:28 pm
kintuX wrote:
Tue Apr 17, 2018 6:24 pm
4. BiDir, Clamp Output (The higher the Max. Bright. value, the smaller the fireflies appear - IIRC, known issue)
That is a very strange problem, can you post a test scene ?
Sure, here.
HDRI_IES.zip
(2.73 MiB) Downloaded 20 times
Another thing noticed - crashing using Log Power (3x in a row, as is set - just render/f12).
Uniform behaves much better (In above tests Uniform was used with Light Groups).

Post Reply