A problem about Compiling on Windows

Discussion related to the Engine functionality, implementations and API.
Post Reply
jiangjingyi1989
Posts: 3
Joined: Wed Jun 06, 2018 1:51 pm

A problem about Compiling on Windows

Post by jiangjingyi1989 » Wed Jun 06, 2018 4:12 pm

Hi everyone,
I am trying to build the LuxCoreRender following WindowsCompile Readme from GitHub (https://github.com/LuxCoreRender/WindowsCompile). My system is Win10 64 bit with VS 2017 (Community). After I run cmake-build-x64.bat with VS2017 x64 command prompt with no error, I tried to run the 'LuxRays.sln' but met with the error "The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application." like I showed in the image. Is anyone know what is going wrong?
1.png
Thanks a lot !

Jingyi

User avatar
Dade
Developer
Posts: 1462
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm

Re: A problem about Compiling on Windows

Post by Dade » Wed Jun 06, 2018 4:25 pm

jiangjingyi1989 wrote:
Wed Jun 06, 2018 4:12 pm
After I run cmake-build-x64.bat with VS2017 x64 command prompt with no error
After you have run "cmake-build-x64.bat", run "create-standalone.bat" to collect all the executables/DLLs in "luxcorerender" directory (as the .zip available form the the download section of the Web site).
jiangjingyi1989 wrote:
Wed Jun 06, 2018 4:12 pm
I tried to run the 'LuxRays.sln' but met with the error "The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application." like I showed in the image. Is anyone know what is going wrong?
The required DLLs, may be not in your path. You can find the list of required DLLs to run LuxCore executables in "create-standalone.bat" script. As a test, try to copy the luxcoreui executable in a directory with the same DLLs copied by "create-standalone.bat"; you should be than able to run the executable without error.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

jiangjingyi1989
Posts: 3
Joined: Wed Jun 06, 2018 1:51 pm

Re: A problem about Compiling on Windows

Post by jiangjingyi1989 » Thu Jun 07, 2018 8:11 am

Hi , thanks for the help. We followed your instructions but we still have the same error. We also added the directory \luxcorerender\WindowsCompileDeps\x64\Release\lib in the PATH but it does not work.

Do you have an idea of what we could try?

acasta69
Developer
Posts: 58
Joined: Tue Jan 09, 2018 3:45 pm

Re: A problem about Compiling on Windows

Post by acasta69 » Thu Jun 07, 2018 9:37 am

Have you installed the intel redistributable, as described at the end of this post :?:
viewtopic.php?f=9&t=400#p4314

It is necessary due to a bug in latest embree.
Windows 10 64 bits, i7-4770 3.4 GHz, RAM 16 GB, GTX 970 4GB v382.05

jiangjingyi1989
Posts: 3
Joined: Wed Jun 06, 2018 1:51 pm

Re: A problem about Compiling on Windows

Post by jiangjingyi1989 » Thu Jun 07, 2018 12:09 pm

perfect!
It worked. thanks a lot

Post Reply