Image pipeline for Luxcoreui

Use this forum for general user support and related questions.
Post Reply
Racleborg
Posts: 611
Joined: Sat Apr 07, 2018 10:31 am
Location: UK

Image pipeline for Luxcoreui

Post by Racleborg » Thu Dec 05, 2019 10:02 am

What Is the correct way to set up the image pipeline in Blender so that it matches Luxcoreui?

Thank you

marcatore
Donor
Posts: 446
Joined: Wed Jan 10, 2018 8:04 am

Re: Image pipeline for Luxcoreui

Post by marcatore » Thu Dec 05, 2019 10:12 am

Seems quite impossible...or at least not an easy task.
It's a pity cause also the network rendering is different from what you render with Blender.

I can't use network rendering due to this...it's a pity.

Racleborg
Posts: 611
Joined: Sat Apr 07, 2018 10:31 am
Location: UK

Re: Image pipeline for Luxcoreui

Post by Racleborg » Thu Dec 05, 2019 10:24 am

by marcatore » Thu Dec 05, 2019 10:12 am
Seems quite impossible...or at least not an easy task.
It's a pity cause also the network rendering is different from what you render with Blender.

I can't use network rendering due to this...it's a pity.
Ok. I understand.

It will be terrific once baking Lux textures is available inside Blender. ( I have an animation going on at the moment that could take weeks to render ;) )

Thank you for your response.

User avatar
Dade
Developer
Posts: 4671
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm
Location: Italy

Re: Image pipeline for Luxcoreui

Post by Dade » Thu Dec 05, 2019 10:51 am

marcatore wrote:
Thu Dec 05, 2019 10:12 am
Seems quite impossible...or at least not an easy task.
I'm missing something or you have the same result if you use just the default settings ?

I mean, if you open Blender and you render the cube-over-the-plane or if you export the scene and you render the cube-over-the-plane in luxcoreui, you get the same result, no ?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Racleborg
Posts: 611
Joined: Sat Apr 07, 2018 10:31 am
Location: UK

Re: Image pipeline for Luxcoreui

Post by Racleborg » Thu Dec 05, 2019 11:04 am

Earlier, I set the colour management to 'STANDARD' in Blender 2.81 and it now looks the same to me as in luxcore.

However, the nice thing about Filmic is its dynamic range prevents a lot of blow-out with bright lights. (or maybe, I'm not using the 'STANDARD' correctly).

marcatore
Donor
Posts: 446
Joined: Wed Jan 10, 2018 8:04 am

Re: Image pipeline for Luxcoreui

Post by marcatore » Thu Dec 05, 2019 11:21 am

Dade wrote:
Thu Dec 05, 2019 10:51 am
I'm missing something or you have the same result if you use just the default settings ?

I mean, if you open Blender and you render the cube-over-the-plane or if you export the scene and you render the cube-over-the-plane in luxcoreui, you get the same result, no ?
If I'm not in trouble...I think that this is the same of this thread

viewtopic.php?f=4&t=1443

Or not?

User avatar
Dade
Developer
Posts: 4671
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm
Location: Italy

Re: Image pipeline for Luxcoreui

Post by Dade » Thu Dec 05, 2019 11:42 am

marcatore wrote:
Thu Dec 05, 2019 11:21 am
If I'm not in trouble...I think that this is the same of this thread

viewtopic.php?f=4&t=1443

Or not?
Yes but you had a modified Blender image pipeline there. What I'm saying is: if you use the default post-processing settings you should get the same output out of Blender, LuxCoreUI, Network rendering, etc. or not ?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
alpistinho
Developer
Posts: 195
Joined: Thu Jul 05, 2018 11:38 pm
Location: Rio de Janeiro

Re: Image pipeline for Luxcoreui

Post by alpistinho » Thu Dec 05, 2019 12:58 pm

As long as you don't use filmic, everything should match.

Can't you create an extra image pipeline to export the result in HDR (exr file format) and then post process it in Blender using filmic?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Post Reply