linked objects are gray

Use this forum for general user support and related questions.
Post Reply
User avatar
lacilaci
Donor
Posts: 927
Joined: Fri May 04, 2018 5:16 am

linked objects are gray

Post by lacilaci » Wed Mar 13, 2019 6:54 am

in latest blendluxcore all objects that are linked to a scene have a gray material instead of linked one. I guess this is a blendluxcore bug?

original object:
Screenshot from 2019-03-13 07-51-05.png
when linked in a scene:
Screenshot from 2019-03-13 07-54-03.png

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 2288
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: linked objects are gray

Post by B.Y.O.B. » Wed Mar 13, 2019 9:09 am

The versioning code for nodes is only run when a .blend file is opened, not when stuff is linked in.
Those materials are using an old version of the imagemap node, which is not updated because of the above.

You can fix the problem by opening the blend file from which the files are linked, saving it and close it.
But I will also try to think of a solution that doesn't require this.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
lacilaci
Donor
Posts: 927
Joined: Fri May 04, 2018 5:16 am

Re: linked objects are gray

Post by lacilaci » Wed Mar 13, 2019 9:13 am

B.Y.O.B. wrote:
Wed Mar 13, 2019 9:09 am
The versioning code for nodes is only run when a .blend file is opened, not when stuff is linked in.
Those materials are using an old version of the imagemap node, which is not updated because of the above.

You can fix the problem by opening the blend file from which the files are linked, saving it and close it.
But I will also try to think of a solution that doesn't require this.
Ok, thanks.

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 2288
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: linked objects are gray

Post by B.Y.O.B. » Sun Mar 24, 2019 12:05 pm

I have pushed a commit that should fix this problem.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Post Reply