The color selection tool has a bug

Use this forum for general user support and related questions.
User avatar
Dez!
Posts: 107
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:09 am
Location: Ekaterinburg
Contact:

The color selection tool has a bug

Post by Dez! » Tue Feb 12, 2019 6:13 am

The values in these two windows are different.
Image
Linux Gnome | Dell Inspiron 7000 | Wacom
http://dezigner.tilda.ws/

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 2125
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: The color selection tool has a bug

Post by B.Y.O.B. » Tue Feb 12, 2019 8:56 am

Please upload a small testscene that shows the problem.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
Dez!
Posts: 107
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:09 am
Location: Ekaterinburg
Contact:

Re: The color selection tool has a bug

Post by Dez! » Tue Feb 12, 2019 1:43 pm

https://youtu.be/4UXwfm-3WVk

It's happening in any scene.
Linux Gnome | Dell Inspiron 7000 | Wacom
http://dezigner.tilda.ws/

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 2125
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: The color selection tool has a bug

Post by B.Y.O.B. » Tue Feb 12, 2019 2:11 pm

Not on my system. I need to see your color management settings etc.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Luximage
Posts: 30
Joined: Sun Jan 14, 2018 8:01 pm

Re: The color selection tool has a bug

Post by Luximage » Tue Feb 12, 2019 10:06 pm

It happens to me also.

User avatar
Dez!
Posts: 107
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:09 am
Location: Ekaterinburg
Contact:

Re: The color selection tool has a bug

Post by Dez! » Wed Feb 13, 2019 9:59 am

POP! OS (Ubuntu 18.04)
No special color settings. All default settings.
Linux Gnome | Dell Inspiron 7000 | Wacom
http://dezigner.tilda.ws/

User avatar
epilectrolytics
Donor
Posts: 225
Joined: Thu Oct 04, 2018 6:06 am

Re: The color selection tool has a bug

Post by epilectrolytics » Wed Feb 13, 2019 12:12 pm

On my Mac and my PC it works correctly, no difference between node and pop-up values.
I have not changed any settings in Blender color management, should be at default.
MBPro 15" 16GB i7-4850HQ GT750M, MacOS 10.13.6 _________________Win10Pro PC Ryzen 2700X, RTX 2070, GTX 1060

acasta69
Developer
Posts: 91
Joined: Tue Jan 09, 2018 3:45 pm

Re: The color selection tool has a bug

Post by acasta69 » Wed Feb 13, 2019 1:08 pm

My system shows the problem too.
Default cube scene, switch to Luxcore engine, add Constant color node, increase "brightness" with the vertical bar on the right.
RGB values are always the same in node and color picker, while HSV differ:
Untitled.png
One of the two is not consistent, i think it is the one in the node.
When the value in the vertical bar is at about mid-height, RGB values are all near 0.200-0.250, but in HSV we should have V ~ 0.500, correct? It is also near 0.2 instead:
RGBval.png
HSVval.png
If color picker is chosen from the last picture above, it shows V near 0.5 (compare with the first attached picture).
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Windows 10 64 bits, i7-4770 3.4 GHz, RAM 16 GB, GTX 970 4GB v382.05

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 2125
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: The color selection tool has a bug

Post by B.Y.O.B. » Wed Feb 13, 2019 1:11 pm

It has probably something to do with sRGB correction.
In general it is pretty hard to apply meaning to HSV/RGB/Hex values.
But if I can't reproduce it on my end, I can't fix it.

edit: I found a scene where I can reproduce it.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 2125
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: The color selection tool has a bug

Post by B.Y.O.B. » Thu Feb 14, 2019 10:20 am

I fixed the problem.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Post Reply