Why is my Luxcore render look white?

Use this forum for general user support and related questions.
Forum rules
Please upload a testscene that allows developers to reproduce the problem, and attach some images.
Post Reply
frodehaugen93
Posts: 1
Joined: Mon Feb 01, 2021 6:36 am

Why is my Luxcore render look white?

Post by frodehaugen93 » Mon Feb 01, 2021 6:42 am

Why does my Luxcore render look white and not have any materials or textures??

Image

Thanks for any help.

User avatar
Dade
Developer
Posts: 5089
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm
Location: Italy

Re: Why is my Luxcore render look white?

Post by Dade » Mon Feb 01, 2021 10:56 am

LuxCore has its own material system (separate from Cycles). Have created and assigned material to any object ?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

kintuX
Posts: 638
Joined: Wed Jan 10, 2018 2:37 am

Re: Why is my Luxcore render look white?

Post by kintuX » Mon Feb 01, 2021 2:01 pm

Also, pay attention to Error reports in Blender Render Properties and other helpful signs for better use.
Then you'll see and can simply press "Use Cycles Settings" but do note: pay further attention to details, not every Cycles feature and setting is supported in LuxCore. For those you will need to come up with workarounds.

Go through Documentation
https://wiki.luxcorerender.org/LuxCoreRender_Wiki
and Tutorials
DRAVIA Studio videos: https://www.youtube.com/c/DRAVIASTUDIO/videos
Crash course by djtutorials: https://youtu.be/QUtALzM6j5c

Do good, gather experience and skills.

Martini
Posts: 91
Joined: Fri Nov 23, 2018 11:36 am
Location: Australia

Re: Why is my Luxcore render look white?

Post by Martini » Mon Feb 01, 2021 7:04 pm

If you're sure you have assigned LuxCore materials (or using Cycles material adapter), make sure you have not selected the Material Override on the View Layer panel.
i9 9900K @ 5000MHz | 2x Gigabyte AORUS RTX 2080 Ti Extreme Waterforce WB 11G @ 2010MHz
Z390 Aorus Pro | 32GB Kingston HyperX Predator RGB @ 4300MHz

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 4026
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Why is my Luxcore render look white?

Post by B.Y.O.B. » Mon Feb 01, 2021 9:15 pm

You're probably looking for this button:
Attachments
Capture.PNG

Post Reply