How do I properly use the MIX NODE?

Use this forum for general user support and related questions.
Post Reply
User avatar
Osmodivs
Posts: 2
Joined: Wed May 23, 2018 9:27 pm

How do I properly use the MIX NODE?

Post by Osmodivs » Fri Sep 11, 2020 10:37 pm

Hello. :)

I have a 4 color .png image with transparent background, I want to use it as a logo for a bottle, the bottle and its fluid inside have normals pointing outward. I have tried to connect the image in either first or second slot of the material slot in the mix shader node, In the "default channel" of the image texture node it gives me this result: (pic.1) if I choose "alpha channel" I will get this result: (pic. 2) The Mix Factor in the mix node just makes the bottle darker for positive or transparent in color if negative, if I connect the mate material to the slot #1 in the Mix node the results are inverted, dark color in negative values transparent in positive values: (pic. 3) In the Default Channel the image has an unwanted white rectangle on top of the red banner, the original image does not have that as you can see in the pic. 3 (even though it's just a silhouette)
So, how does one use this node to have the result I want?

I am using Ubuntu-Studio 20.04, AMD hardware with 20.30 drivers. Blender 2.83.4 and Luxcore 2.4
Attachments
fig. 1
fig. 1
fig. 2
fig. 2
fig. 3
fig. 3

User avatar
Sharlybg
Donor
Posts: 2288
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:11 pm
Location: Ivory Coast

Re: How do I properly use the MIX NODE?

Post by Sharlybg » Sat Sep 12, 2020 9:00 am

Connect the image also in the Mix node factor.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Portfolio : https://www.behance.net/DRAVIA

User avatar
Osmodivs
Posts: 2
Joined: Wed May 23, 2018 9:27 pm

Re: How do I properly use the MIX NODE?

Post by Osmodivs » Sat Sep 12, 2020 6:09 pm

Yes :roll:
I had to connect the Alpha from the Image node to the Mix Factor of the Mix node with a Default channel... :D
Thanks for the clue :!:
Attachments
Screenshot_2020-09-12_13-01-22.png
Hardware: Ryzen 1700, AMD RX580 & 32GB RAM
Software:
OS: Ubuntu-Studio 20.04.1 (AMDGPU-PRO 20.30)
Blender: 2.83.4 LTS
LuxCoreRender: 2.4

Post Reply