Blender 2.83 + Luxcore 2.4 CPU or GPU renderings in the viewport ?

Use this forum for general user support and related questions.
Forum rules
Please upload a testscene that allows developers to reproduce the problem, and attach some images.
Post Reply
CAZ
Posts: 4
Joined: Thu Jul 30, 2020 2:19 pm

Blender 2.83 + Luxcore 2.4 CPU or GPU renderings in the viewport ?

Post by CAZ » Mon Aug 03, 2020 10:48 am

Hello,

With Blender 2.83 and LuxcoreRender 2.4 latest, Blender is crashing when I click on the viewport shading icon to display render preview mode.
Hitting the F12 to enter the Blender Render with Luxcore GPU's device, it's fine. So, where does the viewport bug comes from....???

Whatever I have in my scene, light or heavy, with materials or no, Blender is quitting when I activate the GPU device rendering in the viewport.
CPU's in the viewport render is ok BUT what I really don't understand is that with the Luxcore demo files Everything in the viewport is fast easy and never crashes with the GPU device selected.

I really misunderstand something somewhere, is there someone who can help me to figure it out please ?

In any case (just for being complete) here is my iMac Pro config :
iMac Pro 2020 5K 27" (OS10.15.6)
Processor 3 Ghz Intel Xeon W10 cores
Memory 64 Go 2666 MHz DDR4
Graphic Radeon Pro Vega 64X 16Go

Thank you.

CAZ.

File attached : Training_Scene_01.jpg
(in fact, all new scene created by me in Blender crashed Blender when I want a GPU viewport rendering...)
LXC_Training_01.blend
(1.18 MiB) Downloaded 61 times
Training_Scene_01.jpg
Crash_Blender_Terminal.zip
(32.33 KiB) Downloaded 52 times
Last edited by CAZ on Tue Aug 04, 2020 1:33 pm, edited 2 times in total.

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Posts: 4026
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Blender 2.83 + Luxcore 2.4 CPU or GPU renderings in the viewport ?

Post by B.Y.O.B. » Mon Aug 03, 2020 11:00 am

Can you upload a scene that is crashing for you, so we can test if it happens on our end as well?
It might also help us if you start Blender from a terminal, trigger a crash and post the terminal output here.

CAZ
Posts: 4
Joined: Thu Jul 30, 2020 2:19 pm

Re: Blender 2.83 + Luxcore 2.4 CPU or GPU renderings in the viewport ?

Post by CAZ » Tue Aug 04, 2020 1:37 pm

Hello B.Y.O.B.,

Files uploaded.
Blender file, Terminal and Apple Crash report file in the .zip file (both files are .txt format)
I'm pretty sure I misconfigure something in my Blender isn't it ?
Many thanks,

JulianoLisboa
Posts: 59
Joined: Sat Feb 22, 2020 3:29 am

Re: Blender 2.83 + Luxcore 2.4 CPU or GPU renderings in the viewport ?

Post by JulianoLisboa » Tue Aug 04, 2020 1:49 pm

Hi, I opened your scene here and it didn't crash on the GPU, it could be a sign that the problem is not in the scene but in something else.

My configuration is:

Windows 10
i7 8700, GTX 980, 32gb Ram

User avatar
Dade
Developer
Posts: 5089
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm
Location: Italy

Re: Blender 2.83 + Luxcore 2.4 CPU or GPU renderings in the viewport ?

Post by Dade » Tue Aug 04, 2020 2:38 pm

Does the final render with GPU work ?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

CAZ
Posts: 4
Joined: Thu Jul 30, 2020 2:19 pm

Re: Blender 2.83 + Luxcore 2.4 CPU or GPU renderings in the viewport ?

Post by CAZ » Mon Aug 10, 2020 6:40 am

yes. It works in the final render.
I only find issues on my iMacPro when I try the render mode in the viewport. Only with new scene I create.
So strange...

Post Reply