Bug probably related to PhotonGI cache and GPU/OpenCL Path

Use this forum for general user support and related questions.
Post Reply
Venge
Posts: 2
Joined: Mon Apr 08, 2019 6:30 pm

Bug probably related to PhotonGI cache and GPU/OpenCL Path

Post by Venge » Thu Apr 25, 2019 5:47 pm

When rendering the attached file with blender (HDRI file joined to the archive), a crash happen when hitting F12, not always but most of the time! I tried to open blender with CMD with -d parameter but the window console is closed when blender window is opening.

I guess the bug is related to PhotonGI cache and Open CL Path (Not with CPU Bdir) because before i turn on this feature i didn't had the problem.
It's also happening with LuxCore standalone so it's not related to Blender. Maybe there is a way to read a log file written by LuxCore ?
I use the latest NVidia drivers.
Attachments
LuxCrash.zip
(1.31 MiB) Downloaded 19 times

User avatar
B.Y.O.B.
Developer
Developer
Posts: 2809
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:08 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Bug probably related to PhotonGI cache and GPU/OpenCL Path

Post by B.Y.O.B. » Thu Apr 25, 2019 9:00 pm

I can reproduce the crash with Intel OpenCL CPU device, unfortunately the backtrace is not helpful at all:

Code: Select all

[LuxCore][6.767] [PathOCLBaseRenderThread::0] AdvancePaths_MK_NEXT_SAMPLE workgroup size: 8192
[LuxCore][6.767] [PathOCLBaseRenderThread::0] Compiling AdvancePaths_MK_GENERATE_CAMERA_RAY Kernel
[LuxCore][6.781] [PathOCLBaseRenderThread::0] AdvancePaths_MK_GENERATE_CAMERA_RAY workgroup size: 8192
[LuxCore][6.781] [PathOCLBaseRenderThread::0] Kernels compilation time: 239ms
[New Thread 0x7fffaf5ff700 (LWP 29244)]
[LuxCore][6.783] Starting 0 native render threads
Session started in 2.9 s

Thread 75 "blender" received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 0x7fffaf5ff700 (LWP 29244)]
0x00007fffcda92841 in ?? ()
(gdb) bt
#0  0x00007fffcda92841 in ?? ()
#1  0x0000000000000000 in ?? ()
(gdb)
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

User avatar
Dade
Developer
Developer
Posts: 2793
Joined: Mon Dec 04, 2017 8:36 pm

Re: Bug probably related to PhotonGI cache and GPU/OpenCL Path

Post by Dade » Fri Apr 26, 2019 4:00 pm

The scene is working fine here. But are you getting an empty cache ?

Code: Select all

[LuxCore][34.661] PhotonGI evaluating best radius
[LuxCore][34.964] PhotonGI evaluated values: 0
[LuxCore][34.965] PhotonGI best indirect cache radius: 0.15
[LuxCore][34.965] PhotonGI trace visibility particles thread count: 12
[LuxCore][35.219] PhotonGI visibility total entries: 0
[LuxCore][35.219] PhotonGI WARNING: nothing is visible and/or cache enabled.
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

Post Reply