First render in LuxCore - interior

Post your tests, experiments and unfinished renderings here.
lemonade
Posts: 8
Joined: Thu Sep 20, 2018 7:36 am

First render in LuxCore - interior

Post by lemonade » Fri Sep 21, 2018 8:45 am

I've just rendered my first image in LuxCore and I'm quite impressed with the results :)

I have a problem with ceiling and grain on wall shader, so I would appreciate any suggestions.
Attachments
01_Luxcore.png
Render straight from Blender - without any postproduction

User avatar
Sharlybg
Supporting Users
Posts: 742
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:11 pm
Location: Ivory Coast

Re: First render in LuxCore - interior

Post by Sharlybg » Fri Sep 21, 2018 9:15 am

Really nice start ;)
I have a problem with ceiling and grain on wall shader, so I would appreciate any suggestions.
Can we see your ceilling shader node ?

what is your clamping value ?

Render setting ?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

lemonade
Posts: 8
Joined: Thu Sep 20, 2018 7:36 am

Re: First render in LuxCore - interior

Post by lemonade » Fri Sep 21, 2018 9:52 am

Here are my settings (which are pretty default, except from increased adaptive strenght) and ceiling and wall shader node.
Attachments
material node.PNG
settings1.PNG
settings2.PNG

User avatar
Sharlybg
Supporting Users
Posts: 742
Joined: Mon Dec 04, 2017 10:11 pm
Location: Ivory Coast

Re: First render in LuxCore - interior

Post by Sharlybg » Fri Sep 21, 2018 10:10 am

Ok !

Can you try to render at a smaller resolution ( for fast preview) with Normal map disconnected and show the result ?
Support LuxCoreRender project with salts and bounties

lemonade
Posts: 8
Joined: Thu Sep 20, 2018 7:36 am

Re: First render in LuxCore - interior

Post by lemonade » Fri Sep 21, 2018 10:18 am

I disconnected normal map, but result is the same.

Changing wall and ceiling shader to standard Matte Shader without any image maps and environment to flat white colour also didn't help...

The mesh itself wasn't modeled in Blender, it was importet from .fbx, so I'll check it out later.
Attachments
02_Luxcore.png

marcatore
Posts: 110
Joined: Wed Jan 10, 2018 8:04 am

Re: First render in LuxCore - interior

Post by marcatore » Fri Sep 21, 2018 10:53 am

try to check for a double coplanar faces or some normals broken...

lacilaci
Posts: 197
Joined: Fri May 04, 2018 5:16 am

Re: First render in LuxCore - interior

Post by lacilaci » Fri Sep 21, 2018 11:13 am

switch to cpu if the problem disappears.

kintuX
Posts: 207
Joined: Wed Jan 10, 2018 2:37 am

Re: First render in LuxCore - interior

Post by kintuX » Fri Sep 21, 2018 12:35 pm

To solve Shading Issue either:
  • Set the object Shading to Flat.
  • Check Normals 'Auto Smooth' on, set prefered Angle (if grayed out, most likely since it's imported fbx, Clear Custom Split Normals Data)
  • Add support Edges.
  • Post a file with only the corrupt object in it.

lemonade
Posts: 8
Joined: Thu Sep 20, 2018 7:36 am

Re: First render in LuxCore - interior

Post by lemonade » Fri Sep 21, 2018 5:41 pm

Set the object Shading to Flat.
Check Normals 'Auto Smooth' on, set prefered Angle (if grayed out, most likely since it's imported fbx, Clear Custom Split Normals Data)
This helped ;)
Thanks to everyone!

Btw, can someone tell me where do I find denoiser?
Attachments
05_Luxcore.png
Here's a result after 3 hrs of rendering

kintuX
Posts: 207
Joined: Wed Jan 10, 2018 2:37 am

Re: First render in LuxCore - interior

Post by kintuX » Fri Sep 21, 2018 6:35 pm

lemonade wrote:
Fri Sep 21, 2018 5:41 pm
Btw, can someone tell me where do I find denoiser?
Properties Editor > Render > LuxCore Denoiser (tick check box).
denoiser.jpg
& UV Editor > T-panel > last tab named "LuxCore" (must be activated before rendering in Render settings)
UVeditor.jpg
Results can be observed under Render Layer pass DENOISED
DN-pass.jpg
DN-pass.jpg (9.26 KiB) Viewed 210 times

Post Reply