Search found 35 matches

by HoppyHopp
Thu Sep 03, 2020 3:03 pm
Forum: User Support
Topic: Metal Material
Replies: 27
Views: 9596

Re: Metal Material

Hey,
i wanted to know why there is no IOR setting for the Metal Material.
I mean Chromium is about 2.97 and Aluminum 1.44.
by HoppyHopp
Thu Sep 03, 2020 1:16 pm
Forum: User Support
Topic: Different HDRi for Lightning and Camera?
Replies: 7
Views: 1147

Re: Different HDRi for Lightning and Camera?

As i said it is rlly dirty and cheap. Just render with the "Light-HDRI" and transparent Film. And then change to the "View-HDRI" and render without any objects. Combine both in post. Ofc in some cases in can cause problem with reflections but im fine with that, better than nothing. ^^ Light HDRI: ht...
by HoppyHopp
Thu Sep 03, 2020 8:54 am
Forum: Finished Work
Topic: First complete LuxCore Project and not so game changing as i thought
Replies: 9
Views: 1907

Re: First complete LuxCore Project and not so game changing as i thought

Beautiful images! Congrats!
Thank you. :)
I use Luxcore for 7 days, so there is much to learn for me.
by HoppyHopp
Thu Sep 03, 2020 8:51 am
Forum: User Support
Topic: Different HDRi for Lightning and Camera?
Replies: 7
Views: 1147

Re: Different HDRi for Lightning and Camera?

I found a workaround not the best or efficient but it gets the job done.
by HoppyHopp
Wed Sep 02, 2020 8:53 am
Forum: User Support
Topic: Different HDRi for Lightning and Camera?
Replies: 7
Views: 1147

Re: Different HDRi for Lightning and Camera?

Hmm, that doesent rlly work like i want.
But thx for the help.
by HoppyHopp
Wed Sep 02, 2020 7:42 am
Forum: User Support
Topic: Different HDRi for Lightning and Camera?
Replies: 7
Views: 1147

Different HDRi for Lightning and Camera?

Hey,
Is it possible in LuxCore to use 1 HDRI for rhe lightning and annother one for the viewport/camera?
In Cycles i can use the Lightpath-Node for that, but i read that this node will not come for LuxCore.
by HoppyHopp
Tue Sep 01, 2020 8:10 pm
Forum: User Support
Topic: Shader doesent work
Replies: 2
Views: 497

Re: Shader doesent work

@CodeHD

Thank you, sometimes the simplest things are overlooked.
by HoppyHopp
Tue Sep 01, 2020 3:58 pm
Forum: User Support
Topic: Shader doesent work
Replies: 2
Views: 497

Shader doesent work

Hey, i played arround with the shader and imported an old model to try out the shader. But the shader doesnt work and i cant find out whats going wrong. On the left is just a cylinder on the right the imported model, both using the same shader https://abload.de/img/luxcoretest43gk23.png i attched th...
by HoppyHopp
Mon Aug 31, 2020 8:17 am
Forum: Finished Work
Topic: First complete LuxCore Project and not so game changing as i thought
Replies: 9
Views: 1907

Re: First complete LuxCore Project and not so game changing as i thought

Thx for the shader. the principle is that your diffuse color must be dark to let pass light I rlly dont understand that concept. :D Can i see your cache settings ? I used the default Cache Settings. https://abload.de/img/luxcore6ek12.png Yes it is a pretty old one Yeah, since i only render with GPU ...
by HoppyHopp
Mon Aug 31, 2020 6:03 am
Forum: Finished Work
Topic: First complete LuxCore Project and not so game changing as i thought
Replies: 9
Views: 1907

Re: First complete LuxCore Project and not so game changing as i thought

Even if light cache building time is related to CPU performance i never exceed 3mn in my production scene with I7 8700k (mostly arround 60 to 90sc). Maybe because my CPU is a bit older E3-1230 v3? I dont know why it takes so long. look here : viewtopic.php?f=4&p=24993#p24993 I used tha option but s...