Search found 87 matches

by S0rda
Sat Aug 08, 2020 9:13 am
Forum: User Support
Topic: Very long loading in preview mode
Replies: 3
Views: 293

Very long loading in preview mode

Hello to all. I am using 2.8.4 version of Blender and 2.4 version of render. The problem is that even the cube preview in the default scene takes about five minutes to load. GPU render (1080 Ti, Win 10). Tell me what am I doing wrong?
by S0rda
Sun Aug 02, 2020 12:44 pm
Forum: User Support
Topic: Black screen rendered
Replies: 2
Views: 496

Re: Black screen rendered

Sorry for wasting time - I just accidentally pressed the hotkeys responsible for marking or unchecking objects for rendering.
by S0rda
Sun Jul 26, 2020 6:22 pm
Forum: User Support
Topic: Black screen rendered
Replies: 2
Views: 496

Black screen rendered

In rendering, I ran into a strange problem - only the background is rendered and then, if there is one, my objects are displayed correctly in the preview-render, however, the final render shows either an environment map or blackness. It's like my objects are all marked as "invisible to the camera". ...
by S0rda
Sun Apr 12, 2020 2:03 pm
Forum: User Support
Topic: 'NoneType' object has no attribute 'is_updated_data'
Replies: 0
Views: 734

'NoneType' object has no attribute 'is_updated_data'

- 'NoneType' object has no attribute 'is_updated_data'
I get this message when I try to render my scene. However, at the same time, it seems that a year ago I rendered the same scene on the same version of the blender without any errors.
by S0rda
Sun Apr 12, 2020 1:54 pm
Forum: News
Topic: LuxCoreRender daily/automatic builds
Replies: 83
Views: 43685

Re: LuxCoreRender daily/automatic builds

Please can the latest stable build for the blender 2.79?
by S0rda
Sun Apr 12, 2020 1:43 pm
Forum: User Support
Topic: too dark glass when rendering
Replies: 1
Views: 411

too dark glass when rendering

Hi, when I try to render my scene with a single glass bowl, I get very dark glass (especially when I look “in profile” of this bowl, that is, through two layers of glass). What are the optimal scene settings?
by S0rda
Mon Sep 02, 2019 6:53 pm
Forum: User Support
Topic: [bugreport] Crash within preview while change light source setting [2.2 beta3]
Replies: 8
Views: 1384

Re: [bugreport] Crash within preview while change light source setting [2.2 beta3]

1) Updated drivers for the video card (GTX 1080 Ti)
2) At resolution 1920х1080 and 1080х1920 it still crashes
3) Work with cpu-preview, crash with gpu-preview.
by S0rda
Mon Sep 02, 2019 1:02 pm
Forum: User Support
Topic: HDRI & Gain setting
Replies: 4
Views: 855

Re: HDRI & Gain setting

create a camera and in camera settings find auto exposure and disable it. By default luxcore has this setting enabled. If it isn't this problem then I don't know. + Okay, that worked. That's just what I wrote, was manifested in a free (off-camera) preview of the render. Turning off the automatic br...
by S0rda
Mon Sep 02, 2019 12:22 pm
Forum: User Support
Topic: HDRI & Gain setting
Replies: 4
Views: 855

HDRI & Gain setting

Hi, with HDRi, the "Gain" parameter does not have any effect in the viewport (switching the viewport after changing the setting also has no result). Is that what you intended? It seemed to me that this parameter should make the scene (the light of the environment map) brighter / dimmer?
by S0rda
Mon Sep 02, 2019 10:42 am
Forum: User Support
Topic: [bugreport] Crash within preview while change light source setting [2.2 beta3]
Replies: 8
Views: 1384

Re: [bugreport] Crash within preview while change light source setting [2.2 beta3]

Can you test the effects of applying scale (Ctrl+A) (as well as scene size in meters) to crashes?